A tápanyagok sav-bázis táblázata


Tudta, hogy a savanyú ízű ételek nem képeznek szükségszerűen savakat a szervezetben?

Tudja, hogy az anyagcserefolyamatok során melyik élelmiszer, milyen kémhatást vált ki a szervezetben?

Ha szeretné megismerni azokat a szempontokat, amelyek segítségével összeállíthatja egyéni sav-bázis szabályzó étrendjét, akkor nem kell mást tennie, mint kattintani az alábbi linkre és:

Igényelnie a tápanyagok ingyenes, képes sav-bázis táblázatát!

(Az üzemeltető Google Dokumentumok ékezetes karakterei sajnos Internet Explorerben nem mindig jelennek meg helyesen, ezért a FireFox használatát javaslom!)


Automatikus értesítés

Új bejegyzés esetén a rendszer automatikus értesítést küld a feliratkozók részére!

Add meg az e-mail címedet:

E-mail feliratkozás a "Nagy Fogyás" fogyókúra otthon blog értesítőre

Feliratkozáskor az ellenőrző kódot is meg kell adnod! A továbbiakban a frissülő blogbejegyzésekről a FeedBurner segítségével küldünk értesítést.

Segítség a fogyáshoz - tudástár

"Nagy Fogyás" fogyókúra otthon

A fogyókúra rémével minden 3. embernek meg kell küzdenie, a siker azonban kérdéses. Buktatók, holtpontok, receptek, tippek - minden, ami fontos az eredményes és tartós fogyáshoz.

Utolsó kommentek

Címkék

5 htp (1) 90 napos diéta (44) adalékanyagok (1) adaptív termogenézis (1) alakformálás (25) alapanyagcsere (6) antioxidánsok (1) anyagcsere alkalmazkodás (1) anyagcsere gyorsítás (3) anyagcsere gyorsító gyakorlatok (3) anyagcsere szabályzás (1) anyagcsere tuning (1) atkins (38) barna rizs (1) barna zsírszövet (1) bélflóra (1) béta glükán (1) bikiniszezon (2) bmi (3) böjt (8) cardio (1) cardio veszélye (1) cellulit (7) chips adó (1) cigarettázás (2) cigi (1) csípős fűszerek (1) csökkentő édesség (1) cukor (3) cukorbetegség (1) cukormentes édesség (1) d.alacsony kalóriájú diéta (1) derékbőség (8) derékkörfogat (5) diéta (168) dohanyzas (1) dohányzás (2) dohányzas és fogyás (3) édesítőszerek (7) édesség (14) édességfüggőség (6) édesség iránti vágy (1) édesség utáni vágy (2) edzés (20) edzésintenzitás (1) edzés otthon (1) egcg (1) egészség (87) egészséges édesség (1) egészséges életmód (120) egészséges étrend (1) egészséges fogyókúra (2) egészséges sütemény (1) éhség (1) életmód (90) elsavasodás (8) energiaital (1) energiamérleg (1) energiarés (1) energia egyensúly (1) eredményes fogyás (1) erőnlét (1) erőnövel (1) eszenciális zsírsavak (1) étel (34) ételek termogén hatása (1) étkezés (1) extra kalóriabevitel (1) fagylalt (2) falánkság (3) férfi fogamzásgátlás (1) fertőzés (1) fertőzés elleni védekezés (1) feszes mellek (1) fitness (86) fogyás (163) fogyasztó tapasz (1) fogyás elősegítése sóval (1) fogyás fejben (1) fogyás karácsonykor (1) fogyás kísérlet (1) fogyás lélektana (1) fogyás lelki nehézsége (1) fogyás otthon (2) fogyás zsírokkal (1) fogyókúra (168) fogyókúrás italok (1) fogyókúrás leves (1) fogyókúrás menü (39) fogyókúrás stagnáció (1) fogyókúrás stratégiák (1) fogyókúrás sütemény (1) fogyókúrás szokások kialakítása (1) fogyókúra biznisz (1) fogyókúra húsvétkor (1) fogyókúra otthon (162) fogyókúra ünnepek (1) folyadékpótlás (1) formás fenék (6) fruktóz (1) gabonapelyhek (1) gasztronómia (10) gének (1) gesztesi recept (1) gombaételek (1) gyógyító gombák (1) gyors anyagcsere (1) gyors édesség (1) gyors evés (1) gyors fogyás (55) gyors reggeli (1) gyümölcslé (1) h1n1 (1) h1n1 fertőzés (1) habzsolás (1) hamburger adó (1) hasizom (1) hasi hízás (33) hasi zsír (2) hasznos olajok (1) hatékonyabb edzéstechnológia (3) hatékony súlycsökkentés (2) hatékony zsírégetés (1) haub táplálkozástudós (1) hellókarácsony (7) heti menü (1) hízás (25) hormonok (3) hőtermelés (1) húsvét (1) húsvéti diéta (1) húsvéti fogyókúra (1) húsvéti menü (1) húsvéti sonka (1) ideális test (1) immunerősítés (2) immunrendszer (3) inzulin (4) inzulinrezisztencia (1) ízek (1) ízlelés (1) ízlés (1) izomerő (1) izomműködés (1) izomsorvadás (1) kalória bevitel (1) kalória számítás (1) káposztaleves (3) káposzta diéta (4) kapszaicin termogén hatás (1) karácsonyi édességek (2) karizom (1) kávé (1) keblek (1) kívánás (1) kívánósság (2) koenzim q10 (1) könnyű (1) kövér vagyok (1) lapos has (3) lassú anyagcsere (1) lépcsőzés (1) leves (1) martonfutás veszélye (1) mellformálás (1) mentális fogyás (1) michael jackson (1) módja? (1) mozgás (1) multivitaminok (1) nagy fogyás (164) nagy has (50) narancsbőr (10) negatív kalória (1) negatív testép (1) népegészségügyi termékdíj (1) nikotin (1) női test (1) növekedési hormon (2) ödéma (3) önértékelés (1) otthoni edzés (1) oxidatív stressz (1) padlizsán recept (1) pajzsmirigy (1) ph (1) pms (1) potencianövelés (1) puffadás (16) rágás (1) receptek (5) sav bázis (7) sav bázis egyensúly (1) snack fogyókúrához (1) sörhas (1) sós ételek (1) sóvárgás (2) sózás (1) stevia (2) súlyfölösleg (84) szabadgyökök (1) szájápolás (1) szájhigiénia (1) szénhidrát (2) szerotonin (1) sztivia (2) t (1) táplálkozás (114) tartós fogyás (2) tej (2) tejallergia (2) tejérzékenység (1) termikus hatás (1) termogenézis (1) testedzés (18) testépítés (6) testkép (1) testtömeg (13) többlet kalória (1) túlevés (1) twinkie (1) vállizom (1) védőoltás (1) vércukor (1) villám diéta (8) vitalitás (2) vitaminhiány hízás (1) wellnes (71) zöldséglé (1) zöld tea termogén hatás (1) zsírégetés (61) zsírégető gyakorlat (1) zsírégető gyakorlatsor (3) zsírégető koffein (1) zsírégető zöldségek (2) ha fogyni akarsz (1) van egy tippem (1) Címkefelhő

Együk magunkat karcsúvá!

2008.03.13. 11:26 :: Stella

Hogyan? Olyan ételekkel, melyek segítenek az anyagcsere szabályzásában. Ezek az ételek egyszerre táplálnak, ugyanakkor nem hízlalnak.....

Az élelmiszerek mely összetevői lehetnek hatással az anyagcsere folyamatokra?

Ilyen anyagok pl. bizonyos aminósavak. A halakban és a tenger gyümölcseiben előforduló arginin és taurin aminósavak a növekedési hormont szabályozzák a szervezetben. Ez a hormon játszik szerepet pl. abban, hogy a zsírszövet zsírtartaléka az éjszakai alvás során energiává alalkuljon át. A halhús ezen kívül jódot, metionint és különböző B-vitaminokat is tartalmaz, ezek pedig az anyagcsere serkentésében játszanak közre.

A jód a pajzsmirigy hormonképzésében játszik szerepet és ahhoz, hogy hormont tudjon termelni, szüksége van a jódra. A jód ezáltal serkenti az anyagcserét.

A B12-vitamin és a folsav a metionin anyagcseréjében játszik szerepet. A metionin egy kéntartalmú aminósav, ami a B-vitaminokkal együtt akadályozza a hasi zsírszövet kialakulását. Egy másik aminósavval összekapcsolódva (lizin) közrejátszik a egy vitaminszerű anyag - a karnitin - előállításában, melynek fontos szerepe van a zsíranyagcserében, segíti a le nem kötött zsírmolekulák égetését.

Linolsavak - ezek főleg növényi olajokban találhatók:
A legjelentősebbek a linolsavat tartalmazó borágo és ligetszépe olajak, mint gamma-linolénsav források, de jelentős telítetlen zsírsavforrás a szőlőmagolaj az argánolaj, lenmagolaj is.
Csökkentik a koleszterinszintet, és a barna zsírszövet aktivizálásával - megfelelő diéta mellett - az elhízás megelőzésében, a fogyás elősegítésében is fontos szerepet játszanak.
Előnyösen használhatók pl. a szénhidrátok felszívódásának csökkentéséhez is, mert a zsírok csak lassan engedik a szénhidrátokat a vérbe jutni.

Olajos magvak - ezek gazdagok magnéziumban, vasban, krómban, mely mikro- és makroelemek a zsír lebontásában játszanak szerepet. A króm a cukor bontásában is közrejátszik, a vas védi a pajzsmirigyet. Legtöbb króm a magvakon kívül a sajtban, vas pedig a spenótban, mákban, tengeri algákban és a szezámmagban található.

Almaecet - a diéták hatásos kiegészítője lehet. Szabályozza az emésztést, serkenti a zsírbontást, enyhíti az éhségérzet kialakulását és nem utolsó sorban az édesség utáni vágyat is csökkenti.

Végül pedig egy tipp arra, hogy hogyan építsük be ezeket az alapanyagokat étrendünkbe:

Fogyasszunk sok halsalátát! Gyorsan elkészíthető, kiválóan párosítható zöldségfélékkel. Az öntetet a salátához készítsük almaecettel és linolsavakat tartalmazó olajokkal és használjunk bátran friss- és szárított fűszernövényeket. Tálalás előtt pedig szórjuk meg olajos magvakkal a salátát, ezzel változatos, tápláló, ugyanakkor karcsúsító étellel örvendeztethetjük meg magunkat és családunkat is.

Halsaláta dióval:
20 dkg tengeri halfilé
1 db kisebb kígyóuborka
5 db retek
1 kisebb fej lilahagyma
1 közepes alma
3 dgk dióbél darabosra törve
só, bors ízlés szerint
kevés almaecet

Öntethez:
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál szőlömagolaj
kevés mustár
1 pohár sovány kefír

A halszeleteket sózzuk, borsozzuk és kevés vízben az almaecettel pároljuk meg. Ez pár perc alatt meg is van! Leszűrjük és kockára szeleteljük. A zöldségeket tisztítjuk és egyforma kockára vágjuk, majd óvatosan a halhoz keverjük. A mustárt-almaecetet-szőlömagoljat és a kefírt simára keverjük és a salátát meglocsoljuk, a tetejét meghintjük a darabos dióval. Az ízeket hűtőben legalább 1 óráig  hagyjuk összeérni, majd pirított magos-kenyérrel fogyasszuk.



Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás étel receptek fogyókúra diéta fogyás zsírégetés édesség fitness egészséges életmód nagy fogyás súlyfölösleg fogyókúra otthon nagy has fogyókúrás menü gyors fogyás hasi hízás sav bázis elsavasodás

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokura-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr48379117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.