A fagylalt magas cukor és zsírtartalmú édesség - dupla adag kalória. Minél édesebb és zsírosabb a fagylalt, a májnak annál keményebben kell dolgoznia. 1 liter fagyi kb. 80 g zsírt tartalmaz - ha ezt a zsírmennyiséget kimérjük egy konyhai mérlegen - megdöbbenhetünk azon, hogy mennyire könnyű a rejtett zsírok fogyasztásával túlsúlyra szert tennünk!
Sonja szervezete a különleges fagyi-kúra vége előtt 2 nappal már teljes erejéből tiltakozik. A krónikus fáradtság mellé társul, hogy körömágya is begyulladt és nyelvét - ami a kúra elején egészséges rózsaszínű volt - mostanra fehér lepedék vonja be.
12. nap - Sonja úgy érzi, hogy "belülről rothad". Folyton csuklik, mindene nehéz és állandóan fel van puffadva.
Végezetül nézzük meg, hogy az egészségügyi kontrollértékek hogyan változtak a két hetes fagyi-kúrának köszönhetően:
A legelgondolkodtatóbb, hogy elég volt két hét és a testzsírszázalék értéke 1,5%-al megnőtt! Ez több dolog vonatkozásában is figyelemfelkeltő. A túlzott mennyiségű rejtett cukor és zsírfogyasztás egyrészt a hosszú távon kialakuló nem alkoholos eredetű zsírmáj kialakulásának is egyik rizikófaktora. Szakemberek szerint a felnőtt lakosság 13 - 23%-át érinti és erre engednek következtetni a gépkocsi- és repülőgép balesetben elhúnytak boncolási adatai is. A betegség kialakulásának valószínűsége növekszik az elhízás mértékével és nagyobb arányú a 2. típusú diabetes esetében. Kezelésére még mind a mai napig a leginkább bevált módszer a diéta és az inzulinszint egyensúlyban tartása.
A testzsír értékének növekedése egyértelmű jelzés az elhízási folyamat beindulására. Ennyire gyorsan megy egy szuperedzett, fitt és egészséges fiatal szervezet egyensúlyi folyamatainak rossz irányba billentése! A derékbőség értéke 2 hét alatt 8 cm-ert növekedett, ami részben a folyamatos puffadásnak is köszönhető.
Vigyázzunk hát a májunkra és az egészségünkre, mert fitt és csinos külsőt csak a megfelelő "üzemanyaggal" ellátott szervezet biztosíthat számunkra.
Utolsó kommentek