Egy egyszerű és gyorsan elkészíthető sütemény, amely édes és tápláló és cukor sem kell hozzá!
Almáspite dióval
Hozzávalók:
5 dkg dió darálva
5-6 db hámozott, reszelt alma
1 csészényi puffasztott barnarizs
500 ml teljeskiörlésű rétesliszt
200 ml sárgaborsóliszt (lehet fele arányban zabliszttel keverni)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1/2 kávéskanál őrölt vanília
1 dl olaj
1 pohár kefír
Közben elkészítem a tésztát: A liszteket alaposan összekeverem és hozzákeverem a sót, őrölt vaníliát, szódabikarbónát. Hozzáadom az olajat és alaposan elmorzsolom a liszttel. Végül a kefírrel tésztává dolgozom és két cipót formálok belőle. Vékony lapot nyújtok és sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. Rákenem az almatölteléket, a tetejét beborítom a másik lappal. Rányomkodom, hogy ne legyen levegős és villával megszurkálom.
Előmelegített sütőben, közepes lángon aranyszínűre sütöm.
Ha kihűlt, tettszés szerinti formára vágom.
Finom édes és laktató.
Bátran ki lehet próbálni, jó étvágyat hozzá!
Nincs még vége, folyt. köv....
Utolsó kommentek