A tápanyagok sav-bázis táblázata


Tudta, hogy a savanyú ízű ételek nem képeznek szükségszerűen savakat a szervezetben?

Tudja, hogy az anyagcserefolyamatok során melyik élelmiszer, milyen kémhatást vált ki a szervezetben?

Ha szeretné megismerni azokat a szempontokat, amelyek segítségével összeállíthatja egyéni sav-bázis szabályzó étrendjét, akkor nem kell mást tennie, mint kattintani az alábbi linkre és:

Igényelnie a tápanyagok ingyenes, képes sav-bázis táblázatát!

(Az üzemeltető Google Dokumentumok ékezetes karakterei sajnos Internet Explorerben nem mindig jelennek meg helyesen, ezért a FireFox használatát javaslom!)


Automatikus értesítés

Új bejegyzés esetén a rendszer automatikus értesítést küld a feliratkozók részére!

Add meg az e-mail címedet:

E-mail feliratkozás a "Nagy Fogyás" fogyókúra otthon blog értesítőre

Feliratkozáskor az ellenőrző kódot is meg kell adnod! A továbbiakban a frissülő blogbejegyzésekről a FeedBurner segítségével küldünk értesítést.

Segítség a fogyáshoz - tudástár

"Nagy Fogyás" fogyókúra otthon

A fogyókúra rémével minden 3. embernek meg kell küzdenie, a siker azonban kérdéses. Buktatók, holtpontok, receptek, tippek - minden, ami fontos az eredményes és tartós fogyáshoz.

Utolsó kommentek

Címkék

5 htp (1) 90 napos diéta (44) adalékanyagok (1) adaptív termogenézis (1) alakformálás (25) alapanyagcsere (6) antioxidánsok (1) anyagcsere alkalmazkodás (1) anyagcsere gyorsítás (3) anyagcsere gyorsító gyakorlatok (3) anyagcsere szabályzás (1) anyagcsere tuning (1) atkins (38) barna rizs (1) barna zsírszövet (1) bélflóra (1) béta glükán (1) bikiniszezon (2) bmi (3) böjt (8) cardio (1) cardio veszélye (1) cellulit (7) chips adó (1) cigarettázás (2) cigi (1) csípős fűszerek (1) csökkentő édesség (1) cukor (3) cukorbetegség (1) cukormentes édesség (1) d.alacsony kalóriájú diéta (1) derékbőség (8) derékkörfogat (5) diéta (168) dohanyzas (1) dohányzás (2) dohányzas és fogyás (3) édesítőszerek (7) édesség (14) édességfüggőség (6) édesség iránti vágy (1) édesség utáni vágy (2) edzés (20) edzésintenzitás (1) edzés otthon (1) egcg (1) egészség (87) egészséges édesség (1) egészséges életmód (120) egészséges étrend (1) egészséges fogyókúra (2) egészséges sütemény (1) éhség (1) életmód (90) elsavasodás (8) energiaital (1) energiamérleg (1) energiarés (1) energia egyensúly (1) eredményes fogyás (1) erőnlét (1) erőnövel (1) eszenciális zsírsavak (1) étel (34) ételek termogén hatása (1) étkezés (1) extra kalóriabevitel (1) fagylalt (2) falánkság (3) férfi fogamzásgátlás (1) fertőzés (1) fertőzés elleni védekezés (1) feszes mellek (1) fitness (86) fogyás (163) fogyasztó tapasz (1) fogyás elősegítése sóval (1) fogyás fejben (1) fogyás karácsonykor (1) fogyás kísérlet (1) fogyás lélektana (1) fogyás lelki nehézsége (1) fogyás otthon (2) fogyás zsírokkal (1) fogyókúra (168) fogyókúrás italok (1) fogyókúrás leves (1) fogyókúrás menü (39) fogyókúrás stagnáció (1) fogyókúrás stratégiák (1) fogyókúrás sütemény (1) fogyókúrás szokások kialakítása (1) fogyókúra biznisz (1) fogyókúra húsvétkor (1) fogyókúra otthon (162) fogyókúra ünnepek (1) folyadékpótlás (1) formás fenék (6) fruktóz (1) gabonapelyhek (1) gasztronómia (10) gének (1) gesztesi recept (1) gombaételek (1) gyógyító gombák (1) gyors anyagcsere (1) gyors édesség (1) gyors evés (1) gyors fogyás (55) gyors reggeli (1) gyümölcslé (1) h1n1 (1) h1n1 fertőzés (1) habzsolás (1) hamburger adó (1) hasizom (1) hasi hízás (33) hasi zsír (2) hasznos olajok (1) hatékonyabb edzéstechnológia (3) hatékony súlycsökkentés (2) hatékony zsírégetés (1) haub táplálkozástudós (1) hellókarácsony (7) heti menü (1) hízás (25) hormonok (3) hőtermelés (1) húsvét (1) húsvéti diéta (1) húsvéti fogyókúra (1) húsvéti menü (1) húsvéti sonka (1) ideális test (1) immunerősítés (2) immunrendszer (3) inzulin (4) inzulinrezisztencia (1) ízek (1) ízlelés (1) ízlés (1) izomerő (1) izomműködés (1) izomsorvadás (1) kalória bevitel (1) kalória számítás (1) káposztaleves (3) káposzta diéta (4) kapszaicin termogén hatás (1) karácsonyi édességek (2) karizom (1) kávé (1) keblek (1) kívánás (1) kívánósság (2) koenzim q10 (1) könnyű (1) kövér vagyok (1) lapos has (3) lassú anyagcsere (1) lépcsőzés (1) leves (1) martonfutás veszélye (1) mellformálás (1) mentális fogyás (1) michael jackson (1) módja? (1) mozgás (1) multivitaminok (1) nagy fogyás (164) nagy has (50) narancsbőr (10) negatív kalória (1) negatív testép (1) népegészségügyi termékdíj (1) nikotin (1) női test (1) növekedési hormon (2) ödéma (3) önértékelés (1) otthoni edzés (1) oxidatív stressz (1) padlizsán recept (1) pajzsmirigy (1) ph (1) pms (1) potencianövelés (1) puffadás (16) rágás (1) receptek (5) sav bázis (7) sav bázis egyensúly (1) snack fogyókúrához (1) sörhas (1) sós ételek (1) sóvárgás (2) sózás (1) stevia (2) súlyfölösleg (84) szabadgyökök (1) szájápolás (1) szájhigiénia (1) szénhidrát (2) szerotonin (1) sztivia (2) t (1) táplálkozás (114) tartós fogyás (2) tej (2) tejallergia (2) tejérzékenység (1) termikus hatás (1) termogenézis (1) testedzés (18) testépítés (6) testkép (1) testtömeg (13) többlet kalória (1) túlevés (1) twinkie (1) vállizom (1) védőoltás (1) vércukor (1) villám diéta (8) vitalitás (2) vitaminhiány hízás (1) wellnes (71) zöldséglé (1) zöld tea termogén hatás (1) zsírégetés (61) zsírégető gyakorlat (1) zsírégető gyakorlatsor (3) zsírégető koffein (1) zsírégető zöldségek (2) ha fogyni akarsz (1) van egy tippem (1) Címkefelhő

Mit egyek, hogy ne hízzak? - 5. rész

2008.01.23. 12:53 :: Stella

Egy olyan zöldségfélére szeretném a figyelmet felhívni, amelyik fogyókúrás menübe kiválóan beilleszthető, mert igen alacsony a kalóriatartalma!

Padlizsán (tojásgyümölcs): Ázsiában minden nap fogyasztják, európában is igen elterjedt. Nálunk inkább zöldségkülönlegességként ismert, pedig hazánkban is honosították (pl. Kecskeméti lila és Kecskeméti 198-as fajták).
Mire ügyeljünk a vásárláskor: az érett termés színe sötétlila, fekete - de vannak sárga, fehér  és cirmos fajták is. Külső héja csillogó, újjnyomásra enged. Soha ne vásárolj éretlen padlizsánt, egyrészt mert az íze nem jó, másrészt a héja alatt még szolanint tartalmaz - (ilyenkor érdemes néhány napig szobahőmérsékleten tárolni). Ha a padlizsánt túl hosszan tárolták, akkor felülete mattá válik, élvezeti értéke romlik. Ekkor magjai barnásak, húsa szívós, kissé kesernyés ízűvé válik. A kesernyés íz sózással mérsékelhető, ehhez elkészítés előtt fél órával kell besózni, így levet ereszt és a kesernyés íz ezzel csökkenthető. A megfelelően érett padlizsán szobahőmérsékleten 4-5 napig jól tárolható.

Energiatartalma alacson (15 kcal/100 g), magas a rosttartalma - ami az emésztés és egészséges bélműködés szempontjából előnyös. Vitaminok közül C-, B1-, B2- vitaminokat, valamint kalciumot és vasat is tartalmaz.
Változatosan elkészíthető zöldségféle, de vigyázat - sütés közben sok olajat képes magába szívni, így ebben a formában már igen kalóriadús étellé válik. Fontos tudni, hogy a padlizsán megfeketedik a vágás felületén, ha acélkéssel vágjuk, ezért ajánlott fa vagy rozsdamentes késsel végezni a feldolgozást.

Fűszeres padlizsánkrém:
50 - 60 dkg érett padlizsán
1 nagyobb vöröshagyma
1 - 2 gerezd fokhagyma
1 dl hidegen sajtolt olaj (oliva, szőlőmag, borágó, vagy kukoricacsíra olaj)
1 evőkanál borecet
fűszerek: só, bors, esetleg kevés bazsalikom

A jól megmosott padlizsánt sütőben, közepes lángon kb. 40 perc alatt megsütjük (akkor jó, ha a héját könnyen le tudjuk húzni). Amikor kihűlt apróra vágjuk, hozzá adjuk az apróra vágott hagymákat és a fűszereket és alaposan kikeverjük. Végül csepegtetve beledolgozzuk az olajat. Ízesítjük a borecettel és a bazsalikommal. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Salátával, pirított barnakenyérrel rendkívül ízletes. Fogyaszthatjuk reggelire, tízóraira, uzsonnára.
 

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás étel egészség receptek életmód fogyókúra diéta fogyás fitness egészséges életmód nagy fogyás puffadás súlyfölösleg fogyókúra otthon nagy has fogyókúrás menü padlizsán recept

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokura-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr92308500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása